Kaj o vašem zdravju povedo vaši nohti? - nabolje.si
| Članek je bil prebran 647 views krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Spremembe na nohtih niso nepomemben estetski dejavnik, ampak lahko kažejo na raznovrstne zdravstvene težave, ki jih sicer ne bi zaslutili. Človekovo zdravstveno stanje se namreč lahko izraža na raznolike načine in včasih zares ni nobenih drugih simptomov, kakor spremenjena barva ali struktura nohtov. Ker je za zdravljenje katere koli zdravstvene težave nujno, da simptome prepoznamo čim prej in jih čim prej tudi začnemo jemati resno, je pomembno, da spremembe na nohtih ne spregledamo oziroma jih nimamo za nepomembne.

spremembe na nohtihKaj pomenijo spremembe na nohtih?

Nohti oz. izrazite spremembe, ki jih opazite na njih, lahko nakazujejo dvoje – bodisi gre za fizične težave bodisi so težave psihičnega vzroka. Včasih so spremembe tudi znak pomanjkljive nege rok in nohtov, npr. pri prehodih iz jeseni v zimo, ko roke potrebujejo veliko vlage in nege. Spet druge spremembe so pokazatelj, da nekaj ni v redu z vašim zdravjem.

Kljub temu, da so nekatere spremembe na nohtih lahko hiter in zanesljiv pokazatelj, da je nekaj narobe z vašim zdravjem, pa ni nujno, da so nohti prvo opozorilo. Včasih se simptomi kažejo že kako drugače, spremljajo pa jih tudi spremembe na nohtih. Najpomembneje je, da skrbite za svoje zdravje in spremljate morebitne spremembe pri svojem telesu. Poleg tega pri spremembah na nohtih ne gre pretiravati, saj je veliko nepravilnosti, ki smo jim priča na nohtih, povsem zdravju neškodljivih in so moteče zgolj iz estetskega vidika. V kolikor pa vam kakšna sprememba na nohtih vendarle krati miren nočni spanec, je vseeno bolje obiskati zdravnika.

Preverite tudi, kako do popolne postave v samo nekaj tednih!

© 18. 07. 2018 - nabolje.si. Oglaševanje.